- Biitsiä Hietsussa vuodesta 1995 -

Hietsu Beach Volley Ry

Hietsu Beach Volley on maamme suurin beach volley -seura. Jäseniä on lähes 2000. Seura toimii kesäisin Helsingin Hietarannan uimarannalla, jossa sen näkyvintä toimintaa ovat seuran viikkokisat, joihin osallistuu viikoittain noin 200 pelaajaa. HBV organisoi kesän aikana useita kursseja ja turnauksia kaikentasoisille pelaajille. Pääpaino on aikuisten harrastetoiminnassa.

Seuratoiminta pyörii vapaaehtoisvoimin. Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluvat syyskokouksessa valitut puheenjohtaja, vähintään kolme ja enintään viisi muuta varsinaista jäsentä sekä vähintään kolme ja enintään viisi varajäsentä. Hallituksen toimintakausi on kalenterivuosi. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt.

Yhdistys pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta. Yhdistyksen kevätkokous pidetään tammi-toukokuussa ja syyskokous syys-joulukuussa hallituksen määräämänä päivänä. Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii.

Hallituksen jäsenet 2017:

Pekka Törmä, puheenjohtaja
Jukka Hassinen, varapuheenjohtaja
Reetta Luomanen
Ville-Veikko Savolainen
Elisa Hasu
Noora Moilanen
Matti Korttila
Katja Kaartinen
Joonas Koponen

Muita HBV:n Avainhenkilöitä 2017

kesätyöntekijä

viikkokisapäälliköt

 

HBV:n avainhenkilöt & hallitus 2016 esittäytyy 

Kysyimme seuraavaa:

1)    biitsitaustasi?
2)    miksi olet HBV:n hallituksessa / miten päädyit HBV-aktiiviksi?
3)    mitä haluaisit muuttaa/nähdä tapahtuvan HBV:n toiminnassa tulevan kauden aikana?
4)    leipätyösi?
5)    biitsiltä jäävän vapaa-ajan harrastuksesi?
6)    muut terveiset HBV:läisille?

 

Annamari ”Ansku” Jetsu (kesätyöntekijä)Ansku

 1. Biitsiä olen pelannut kesäisin kavereiden kanssa hieman höntsämeiningillä. Innostuin lajista enemmän ja pääsin siihen sisään tultuani töihin HBV:lle ensimmäisen kerran kesällä 2013. Sen jälkeen olen pelannut enemmän ”virallisilla” säännöillä, mutta varsinaiset turnaukset jätän ammattilaisille.
 2. Kesällä 2013 löysin HBV:n kesätyöilmoituksen sähköpostistani Jyväskylän yliopiston sähköpostilistalta. Innostuin välittömästi mahdollisuudesta tehdä oman alan töitä.
 3. HBV:n toiminta pyörii todella mukavasti ja täällä on tosi kiva olla töissä. Tänä kesänä olisi kiva nähdä enemmän harrastelijoita osallistumassa turnauksiin sekä uusien jäsenten ottavan rohkeasti osaa HBV:n toimintaan. Osallistumalla myös tutustuu parhaiten toisiin pelaajiin.
 4. Liikunnanopettajaopintoni ovat loppusuoralla. Haaveeni on liikunnanopettajana toimiminen ja oppilaiden elämään positiivisella tavalla vaikuttaminen! Hienoa olisi päästä jonnekin urheilupainotteiseen kouluun opettajaksi, mutta toisaalta olen avoin kaikille eteen tuleville haasteille.
 5. Näin kesäisin kaikki vapaa-aika menee aikalailla rannalla, jos ei töiden niin sitten ihan pelailun merkeissä. Muutenkin kaikenlainen urheilu on todella lähellä sydäntä, unohtamatta brunsseja ja illanistujaisia kavereiden kanssa.
 6. Pallo pomppii ”oksista” sinne tänne ja syöttö menee välillä verkon ali, mutta mitäs sitten! 🙂 Tämä rento harrastus ei vaadi täydellisyyttä, vaan iloisen mielen ja vähän aurinkoa. Siispä kesän mottona teille kaikille: hymy huulilla rannalle, hymy huulilla kotiin.

 

Anna-Riikka Kutinlahti (tirsavastaava)

 1. Aloitin HBVssä viisi vuotta sitten alkeiskurssien kautta. Sitä ennen pari kesää höntsäilin ystävien kanssa kaupungin kentillä.
 2. Nykyinen puheenjohtaja Pekka innosti mut mukaan aktiivitoimintaan muutama vuosi sitten.
 3. Mä en muuttaisi nykyisessä oikeastaan mitään. Toimintaa on kaikentasoisille pelaajille, rannassa lähes aina porukkaa ja mukaan on helppo tulla.
 4. IT-asiantuntija
 5. Sekalaiset muut urheilulajit
 6. Nähdään rannalla!

 

 

Jouni Vilén (keskarivastaava) Jouni

 1. Lentopalloa ikäni lätkyteltyä olin aina ollut kiinnostunut biitsinpeluusta. Tiesin HBV:sta, mutta luulin vuosia, että rantaan kannattaa tulla vain parin kanssa. Kuinka väärässä olinkaan. Nyt kuudes aktiivivuosi lähtee käyntiin. Biitsikursseja olen käynyt monia ja itsekin aktivoitunut valmentamisessa.
 2. Innostuin heti alkuun viikkokisameiningistä, koska rantaan voi tulla yksin. Rohkaistuin muutoinkin rannalle ja sitten kauniina päivänä tytötkin kutsuivat pelaamaan; voi pojat! Rantaa on tullut tallattua ahkeraan eikä montaa keskaria ole jäänyt välistä. Tirsojen aikaankin olen saattanut rannalla hylkeillä. Siinä ohessa listojen pyörittäminen on pala kakkua.
 3. Pisteuudistusta työstettiin talvella. Sään vaikutuksesta pisteisiin pitää päästä eroon. Suurinumeroisissa lohkoissa pelaavat kärsivät tästä huomattavasti. Uudistus vaatii vielä töitä ja olisi mahtavaa päästä testaamaan uutta systeemiä edes kerran tänä kesänä.
 4. Aloitin helmikuussa SizeMe.comissa. Teen liiketoiminnan kehitystä tässä verkkokaupoille suunnatussa sovituspalvelussa.
 5. Aktiivisin harrastukseni on teatterin tekeminen: Näytteleminen, ohjaaminen, improtyöpajat, kurssit. Olen puheenjohtaja Teatteri Musta Aukko ry:ssä. Lisäksi käyn laulutunneilla, pyörässä on lukkopolkimet ja omistan kaksi märkäpukua ja uimalakin.
 6. Pidetään ranta siistinä. Me ollaan suurin yksittäinen rannan käyttäjä. Vaikka roskista ei löydykään joka kentän vierestä, niin ollaan vieraina rannalla ja näytetään, että osataan käyttäytyä.

 

Pekka Törmä (puheenjohtaja, varustevastaava)Pekka Puh leveys500

 1. Ensikosketus biitsiin tuli vuonna 2004 kesän ensimmäisissä keskareissa, joissa tuli lohkossa 17 turpaan:  -21 pistettä ja erähäviö vuoden 2002 Suomen mestarin parina. Moisella startilla lajiin hurahtamista ei voinut välttää.
 2. Vapaaehtoisuuteen perustuva työskentely oman harrastuksen parissa HBV:ssä on hyvää vastapainoa työlle.
 3. Satsauskohteina vuonna 2016 näen seuran varustetason parantamisen edelleen ja hallitustyöskentelyssä käytettävien järjestelmien kehittämisen. Tavoitteena on hallitukselle vähemmän työtä ja jäsenille edellleen runsaasti entistä laadukkaampia harrastusmahdollisuuksia, niin että kaikilla on hauskaa. Toivon myös, että saisimme vielä isomman ringin jäsenistöstä talkootöihin.
 4. Leipätyökseni valloitan maailmaa start up-yrityksessä. Työnkuva on varsin monipuolinen ja -mutkainen.
 5. Tähän tulee ne normaalit korrektit lukeminen, penkkiurheilu, matkustelu, ruoanlaitto, etc., etc. Ihan koko totuutta vapaa-ajasta ei kehtaa antaa kaiken kansan luettavaksi…

 

Jukka Hassinen (kilpailuvastaava, varapuheenjohtaja)HBV-Jukka Hassinen

 1. Ensikosketus biitsiin tuli joskus junnuvuosina, mutta aktiivisemmin olen biitsipalloa lätkinyt vuodesta 2007. HBV:n liityin 2012, minkä jälkeen olen pelaillut keskareita. Yleensä kesään on mahtunut muutama turnauskin.
 2. HBV on täynnä mahtavaa porukkaa ja seurassa tehdään hienoa vapaaehtoistyötä lajin eteen. Tästä syystä on ilo olla mukana hallituksessa kehittämässä asioita eteenpäin!
 3. Kilpailuvastaavana tähtään siihen, että kaikentasoisille pelaajille löytyy viikkokisojen lisäksi turnauksia pitkin kesää. Näen myös tärkeäksi, että Hietsun peliolosuhteita pyritään kehittämään niin välineistön kuin pelialustankin osalta. Rannassa toivon näkeväni rentoa meininkiä ja toisten huomioonottamista.
 4. Viime vuodet olen puuhaillut väitöskirjaa Otaniemessä nanokokoisten jalometallien parissa. (Toim.huom. vpj Jukka Hassinen päätti puuhailunsa tohtoroitumiseen keväällä 2016)
 5. Ks. kohta 4 😉 Lisäksi pelailen palloa parketilla ja seuraan muutenkin kaikenlaista urheilua.

 

Martta Fredrikson (viestintä)martta hbv3

 1. Aloitin biitsin peluun joskus junnuna lentopallon ohella. HBV:ssä olen pelannut vuodesta 2006. Joskus kisasin enemmän, nykyisin Hietsuun houkuttaa seuran viikkokisat ja kavereiden kanssa pelailu.
 2. On antoisaa tehdä yhdessä hyvällä porukalla jotain hyvää. Saa parantaa HBV-maailmaa pala kerrallaan.
 3. Tavoitteena on edelleen selkeämpi ja toimivampi jäsenviestintä. Ja tietty rannassa hyvä fiilis läpi kesän!
 4. Puhun metsien käytön puolesta ja autan monenlaisia metsäalan projekteja eteenpäin Metsäsäätiöstä käsin.
 5. Tapaan ystäviä biitsikenttien ulkopuolelta ja herkuttelen hyvällä ruoalla.

 

Annika Varjonen (viestintä)

 1. Ystävän yllyttämänä aloitin biitsinpeluun kesän 2012 päätteeksi. Nollilta lähtiessä on erityisen hienoa löytää joukkuelaji, Annika turnauksen jälkeen_pikku_kuvaSannaLaitala
  jossa vasta-alkava aikuinenkin pääsee porukkaan mukaan.
 2. Osallistumalla oppii ja tekemällä tutustuu, ihmisiin ja lajiin.
 3. HBVn kokoisessa seurassa kulissien takana tapahtuu paljon. Jotta jäsenkokemus olisi mahdollisimman hyvä–viestintä toimii, treenit ja kisat pyörii, varusteet pelittää ja seuran talous pysyy kondiksessa–JA homman pyörittäminen olisi jatkossakin mahdollista vapaaehtoisvoimin, pistämme tuulemaan taustajärjestelmien kehittämisessä. Rannassa tietysti toivon hyvän pössiksen jatkuvan ja kasvavan!
 4. Olen veteraaniyrittäjä. Tulkkaan tolkkua yritysten strategioista.
 5. Biitsin lisäksi rakastan lukemista, ruuanlaittoa (ja syömistä). Kesällä melon ja pyöräilen, talvisin yritän pitää peruskuntoa yllä muilla lajeilla. (Kiitos kuvasta, Sanna Laitala!)

 

Elisa Hasu (kurssi- ja treenivastaava)elisa_hasu2

 1. Ekaan biitsiturnaukseen olen tainnut osallistua D- tyttönä Kouvolan Käyrälammella. Joukkuekaverin äiti ompeli meille sikamageet neonvihreät pelitopit, joissa peli luisti kuin unelma! Biitsi on kulkenut sisäpallon kakkoslajina vuosien varrella, kunnes muutama vuosi takaperin pelasin pari vuotta enemmän tosissani ja kaappiin kilahti jopa yksi SM- mitali. HBV:ssä olen ollut jäsenenä vuodesta 2010.
 2. Noviisina odotan ennenkaikkea oppivani yhdistyshommista lisää. Odotan yhdessätekemistä sekä onnistumisen fiiliksiä, joita tuo ennenkaikkea tyytyväiset pelurit rannassa.
 3. Toivottavasti saamme hallitusjengillä luotua hienot puitteet pelaamiselle ja harjoittelemiselle Hietsussa myös kesällä 2015. Kurssi- ja treenivastaavana toivon tottakai myös, että alkukesän aloittelijat ovat päättäriviikonlopun peleissä jo tositekijöitä!
 4. En edelleenkään tiedä, mikä minusta isona tulee, mutta nykyisin vaikutan Voimisteluliitossa ja järjestän kesän 2015 Helsingin isointa tapahtumaa – Gymnaestradaa.
 5. Tähän on pakko laittaa että lentopallo, vaikka se viime vuonna tuntui enemmän jopa (palkattomalta) kakkostyöltä 😉

 

Kirsi Harimo (jäsenvastaava)kirsi harimo

 1. Vahva on tunne siitä, että ensimmäiseen biitsiturnaukseeni olen osallistunut B-junnuna. Todistusaineistoa kyseisen vuoden puolesta löytyy mm. lukion luokkakuvasta: tuona kesänä on tullut ylivoimaisesti paras rusketus koskaan! ”Vänärin” kenttää Kuopiossa tuli tuolloin kynnettyä melkoisen tarmokkaasti. Tänä päivänä beach volley on kuitenkin enemmänkin kategoriassa ”huvin vuoksi ja ihan vain pikkaisen urheilun kannalta”.
 2. Yhdistystoiminta innostuneessa ja aikaansaavassa porukassa on antoisaa, ja kivan lajin parissa toimiminen on se viimeinen kirsikka kakun päällä.
 3. Viestintä on iso osa jäsenkokemusta, ja sen selkeyttäminen on yksi tärkeistä meneillään olevista asioista. Rannassa toivon aikaisempien vuosien tapaan hyvää fiilistä & ”me”-henkeä kaikessa tekemisessä.
 4. Taiteilijat sanovat, että leipä on pieninä palasina maailmalla. En kuulu kyseiseen ammattiryhmään, mutta käytän silti tuota ilmaisua sujuvasti 🙂 pääasiallisesti työskentelen matkailualan yritysten erilaisissa projekteissa.
 5. Luen kirjoja, matkustan maailmalla sekä rapsutan poneja & frettejä.

Matti Korttila (IT) Matti the it Hanko'15 web

 1. Eksyin Hietsuun pari vuotta sitten puolivahingossa. Siitä biitsiura lähti nousukiitoon kiitos hyvän rennon meiningin ja HBV:n loistavien treenimahdollisuuksien. Sinänsä olen seurannut biitsiä ja lentopalloa pidempäänkin mutta kesti päästä itse alkuun.
 2. Lähdin mukaan kehittämään HBV:n IT-järjestelmiä. Seuran jäsenmäärällä toiminnan pyörittäminen on vaatinut luvattoman paljon työtä muutamalta seura-aktiivilta, mutta nykytekniikalla pystymme paljon parempaan. Tämä tarjoaa hyvän mahdollisuuden kehittää omaa ammatillista osaamistaan ja oppia lisää seuratoiminnasta.
 3. Tavoitteena on, että järjestelmät toimivat niin hyvin, että voimme keskittyä itse asiaan, eli pelaamiseen. Pidetään biitsi rentona lajina!
 4. Ohjelmistokehitystä myös, ja pienessä yrityksessä tulee tehtyä paljon kaikkea muutakin.
 5. Talvisin pääasiassa crossfittiä, surffireissuille harvemmin sanon ei. Urheilemisen lisäksi kitaraa on kiva rämpytellä aina kun aikaa ja inspiraatiota löytyy.

 

Katja Arpalo (bilevastaava)katja_arpalo

 1. Pelaan biitsiä sujuvasti koripallotaustalla. Aloitin hurjalla nousulla Tirsa-rankingissa, mutta jouduin pikaisesti hyytymään vaihtopenkille polven kipeytymisen ja vauvamahan kasvun takia. Ensi kesänä on toivottavasti raketinomainen paluu tirsoihin ja höntsäpeleihin
 2. Liikunta ja sen kaikenkarvainen harrastaminen on lähellä sydäntäni, ja myös siviilityössäni autan muita liikkumaan. HBVn hallituksessa kädet savessa työskentely on konkreettinen tapa viedä harrastusta ja harrastusmahdollisuuksia eteenpäin.
 3. Haluan nähdä monenlaisia ja –tasoisia pelaajia Hietsussa mahdollisimman letkeällä ja suvaitsevalla asenteella. Pienenä yksityiskohtaisena toiveena on, että kaikki hoitavat omat roskansa ja löytämänsä lasinsirpaleet roskiin asti!
 4. Olen määräaikaisessa työssä normaalien liikunta-alan töiden ulkopuolella. Tämänhetkinen ”pomoni” on ailahtelevainen, huutaa ja rääkyy, mutta tarvitsee minua suunnattomasti ja hänen hymynsä sulattaa sydämeni. Olen siis äitiyslomalla.
 5. Minun tapauksessani työ ja huvi sekoittuvat suloisesti!

Joonas Koponen (talousvastaava)joonas k rahis

 1. Biitsiä tuli tahkottua juniorivuosina lentopalloharrastuksen ohella aina, kun löydettiin riittävä määrä hiekalle kykeneviä. ”Aikuisikään” siirryttäessä pallon pelaaminen kuitenkin jäi vuosiksi, kunnes 2013 Helsinkiin muuttaessani löysin Hietsuun. Tietenkin kipinä syttyi heti ja siitä lähtien olenkin melko aktiivisesti taas pallolle kosketustani tarjoillut.
 2. Hyppäsin kelkkaan kun tekeminen näytti olevan mukavan rentoa ja positiivista. Ei ollut vielä vastaavaa kokemusta seuratoiminnassa, joten mikäs sen parempi tapa aloittaa kuin lempiharrastuksen ja HBV:n parissa.
 3. Varmistetaan että kaikki paitsi sää on kunnossa, eli toivottavasti pystytään yhä parantamaan rajallisen kapasiteettimme laatua ja tarjoamaan mahdollisimman tasaiset olosuhteet kaikille pelikentille. Toivoisin myös hyvän hengen ja reilun pelisysteemin säilyvän kasvavasta käyttöasteesta huolimatta.
 4. Leipäni eteen pyörittelen talouslukuja metsäteollisuusyhtiössä.
 5. Valitettavasti muut lempiharrastukset kuten lumilautailu, metsästys ja kalastus jäävät nykyisin turhan vähälle. Punttisalin lattiaa olen yrittänyt kuluttaa silloin kun ei ole biitsikausi päällä.

Hiekkarannantie
00100 Helsinki
 
HBV:n toiminta keskittyy Hietarannan eteläpäähän.
 
hallitus (ät) hbv.fi