Suomalaispari Niina Ahtiainen / Taru Lahti-Liukkonen on voittanut Hietsussa pelatun beach volleyn maailmankiertueen osakilpailun. Finaalissa kaatui värikkäiden vaiheiden jälkeen australialaispari Georgia Johnson / Jasmine Fleming. Erävoitot menivät suomalaisille 2-1 (18-21, 21-9, 15-12).

Avauserässä Ahtiaisella ja Lahti-Liukkosella oli vielä vaikeuksia, mutta toisessa erässä peliin tuli aivan uudenlaista varmuutta, ja suomalaispari oli lopulta suvereeni. Lahti-Liukkoselta nähtiin hienoja torjuntoja, ja suomalaisten hyökkäyksissä oli hienoja variaatioita. Tilanteet pelattiin maltillisesti loppuun asti. Kolmannessa erässä Ahtiainen ja Lahti-Liukkonen jatkoivat hyvällä tasolla, ja runsaslukuisen yleisön riemuksi turnauksessa nähtiin suomalaisvoitto.

Välierässäkin turnausvoittajat joutuivat pelaamaan kolme erää, mutta saksalaispari Melanie Paul / Hanna-Marie Schieder kaatui lopulta selkeästi. Turnausvoittajat olivat ottelun jälkeen luonnollisesti todella kovissa fiiliksissä:

”Tosi hyvältä tuntuu – oli hienoa, että meidän peli parani ja pystyttiin vastaamaan vastustajan kovaan haasteeseen. Toisessa erässä pelin kuva muuttui. Me ei puhuttu mitään ihmeitä erätauolla, mutta jotain taktisia asioita käytiin läpi.”

Katsomoon näytti siltä, että onnistumiset ruokkivat toisiaan ja itseluottamus kasvoi.

”Päätöserässä oli luottavainen fiilis. Meillä ei ollut mitään hätää, vaan kentällä oli rauhallinen ja hyvä olla. Kotiyleisön tuki oli hienoa, meille tuli kylmiä väreitä kannustuksesta. Huomenna lähdetään Gstaadiin, ja seuraavan kolmen viikon aikana pelataan kolme turnausta. Elokuussa on sitten EM-kisat. Iso kiitos turnauksen järjestäjille ja talkoolaisille: täällä on tehty huikeaa työtä. Me ollaan tosi kiitollisia.”

Miesten loppupeleissä ei nähty suomalaisväriä. Turnauksen ykköseksi rankattu amerikkalaispari Evan Cory / Troy Field voitti nuoren norjalaisparin Markus Mol / Jo Sunde suoraan kahdessa erässä. Norjalaiset kuittasivat turnauksessa lopulta kolmossijan. Toisessa välierässä itävaltalaisten välienselvittelystä finaaliin meni pari Mathias Seiser / Laurenc Grössig. Finaalissa Cory ja Field ottivat ottelun komentoonsa alusta lähtien, ja veivät voiton varmoin ottein. Peli ratkaistiin nimenomaan verkolla, jossa jenkit olivat selityksittä vahvempia. Erälukemat kirjattiin Corylle ja Fieldille 2-0 (21-14, 21-12).

Päivän mittaan nähtiin sadekuuroja, mutta iltaa kohden saatiin ajoittain nauttia myös auringonpaisteesta. Vaihtelevasta säästä huolimatta yleisö viihtyi turnauksessa mainiosti, ja varsinkin naisten finaalin aikana tunnelma oli Hietsussa huikea. Takana on onnistunut turnaus, joka teki toivottavasti biitsiä tutuksi yhä useammalle katsojalle.

Sunnuntain tulokset:

Naiset

Välierät
Kociolek/Lodej POL [6]       Johnson/Fleming AUS [2]   0-2 (17-21, 16-21)
Ahtiainen/Lahti FIN [1]       Paul/Schieder GER [5]        2-1 (21-11, 19-21, 15-11)

Pronssiottelu
Paul/Schieder GER [5]        Kociolek/Lodej POL [6]       1-2 (14-21, 21-12, 12-15)

Finaali
Ahtiainen/Lahti FIN [1]       Johnson/Fleming AUS [2]   2-1 (18-21, 21-9, 15-12)

Miehet

Välierät
Hammarberg/Berger T. AUT [8] [Q]         Seiser/Grössig AUT [3]       0-2 (21-23, 17-21)
Cory/Field USA [1]              Mol, M./Sunde NOR [9] [Q]                     2-0 (21-19, 21-16)

Pronssiottelu
Mol, M./Sunde NOR [9] [Q]          Hammarberg/Berger T. AUT [8] [Q]         2-1 (21-15, 19-21, 15-12)

Finaali
Cory/Field USA [1]              Seiser/Grössig AUT [3]       2-0 (21-14, 21-12)

Teksti: Markku Lindström / Saarimaa Sports Development

 

 

Pin It on Pinterest

Share This