King/Queen of Hietsu

Pelijärjestelmä

Viikkokisojen ja kesäkauden lopuksi pelataan King/Queen of Hietsu -turnaus. King & Queen of Hietsu pelataan lauantaina kesän viimeisten Tirsojen ja Keskareiden jälkeen elokuun lopulla/syyskuun alussa. Karsinnat järjestetään saman viikon perjantaina. Turnaukseen pääsee 24 parasta pelaajaa viikkokisapisteiden perusteella ja lopuille järjestetään karsinnat, joista kahdeksan parasta pääsee turnaukseen. Karsinnat voivat mahdollisesti täyttyä.

Sekä King ja Queen -turnauksen pääkaavioon otetaan mukaan 32 pelaajaa kahdeksaan neljän pelaajan lohkoon. Lohkoista kaksi eniten eräpisteitä voittanutta etenee seuraavalle kierrokselle (karsintakaavioissa voi edetä myös 1-3 pelaajaa, mikäli se on tarpeen). Tasatilanteessa pelaaja, jolla on parempi best6 sijoittuu paremmin lohkossa. Lopulta neljännellä kierroksella on jäljellä yksi neljä pelaajan lohko, jonka voittaja on King/Queen of Hietsu.

Seuran jäsenellä on osallistumisoikeus kisaan, kun hän on osallistunut vähintään yhteen viikkokisaan (jäsen voi anoa hallituksen kilpailuvastaavalta poikkeusta tähän sääntöön ylivoimaisista esteistä johtuen spostiosoitteesta viikkokisat@hbv.fi) kyseisen kauden aikana. Suoraan 32 pelaajan pääkaavioon pääsee 24 parasta best6 -rankingin perusteella. Kisaan mukaan pääsevät sijoitetaan karsintakierroksille siten, että karsinnan viimeisen kierroksen peleistä pääsee 8 parasta pääkaavioon. Sekä karsinta-, että pääkaavioon pelaajat sijoitetaan joko best6-ka:n tai last2-ka:n perusteella, riippuen siitä kumpi on parempi. Karsintojen kokoa voidaan rajata, mikäli se on aikataulu- tai muista syistä tarpeen.

Kisapäivänä pelipaikalla pidetään nimenhuuto, jonka ajankohta ilmoitetaan karsinnan jälkeisessä tiedotteessa. Mikäli pääkaavioon päässyt pelaaja ei ole läsnä nimenhuudon aikaan, voidaan hänen paikkansa luovuttaa paikalla olevalle pelaajalle, jolla olisi osallistumisoikeus kisaan (täytetään best6 mukaisessa järjestyksessä, sijoitetaan kaavioon normaalisti best6-ka tai last2-ka mukaan). Mikäli tällaisia pelaajia ei ole paikalla, voidaan tilalle ottaa ns. täytepelaaja, joka pelaa lohkossa, mutta ei voi edetä seuraavalle kierrokselle. Mikäli poisjäänti tapahtuu sen jälkeen, kun lohkot on kirjoitettu, voidaan käyttää myös käyttää täytepelaajaa (esim. loukkaantuminen lämmittelyssä tai kesken lohkopelien). Pelaajan loukkaantuessa kesken lohkon, lähtökohtaisesti lohko pelataan uudestaan alusta täytepelaajalla (jos loukkaantuminen tapahtuu kolmannen erän puolenvälin jälkeen, voidaan sopia, että tilanne jäädytetään ja pisteet lasketaan/jatkoonmenijä ratkeaa sen hetkisen tilanteen mukaan). Kesken erän loukkaantunut pelaaja ei voi edetä seuraavalle kierrokselle eikä myöskään olla King/Queen of Hietsu.

Määritelmät

  • best6 = Kyseisen kauden kuuden parhaan viikkokisan pistemäärän summa
  • best6-ka = Kyseisen kauden kuuden parhaan viikkokisan pistemäärän keskiarvo
  • last2-ka = Kyseisen kauden kahden edellisen viikkokisan pistemäärän keskiarvo tai ainoa viikkokisapistemäärä, jos pelaaja on pelannut kaudella vain yhden viikkokisan

Kuva: Pasi Salminen

 

Hall of Fame – Hietsun kuninkaalliset

2019 Pyry Topio Kaisa Hallberg (os. Nykänen)
2018 Pyry Topio Kaisa Hallberg (os. Nykänen)
2017 Jaakko Keskitalo Meri Laukkanen
2016 Teppo Pulkkinen Kaisa Hallberg (os. Nykänen)
2015 Jaakko Keskitalo Kaisa Hallberg (os. Nykänen)
2014 Petri Parviainen Henna Pollari
2013 Jaakko Keskitalo Laura Tuomola
2012 Jaakko Keskitalo Kaisa Nykänen
2011 Jaakko Keskitalo Essi Hasu
2010 Jaakko Keskitalo Katri Korpisaari
2009 Marko Ovaska Katri Korpisaari
2008 Jaakko Keskitalo Kati Pokki
2007 Pasi Iisakkala Heidi Pokki
2006 Jaakko Keskitalo Annika Hurtamo
2005 Jaakko Keskitalo Taru Pokki
2004 Kai Liukkonen Katri Korpisaari
2003 Teemu Vaisalo Annika Hurtamo
2002 Juha Tähjänjoki Satu Lindholm
2001 Mikko Heimala Katri Korpisaari
2000 Juha Tähjänjoki Katri Korpisaari
1999 Jari Nousiainen Kati Nurmisto
1998 Sami Kapanen Johanna Nuotio

Kuva: Sanna Valkeejärvi

 

Pin It on Pinterest

Share This