King/Queen of Hietsu

Pelijärjestelmä

Viikkokisojen ja kesäkauden lopuksi pelataan King/Queen of Hietsu -turnaus. King & Queen of Hietsu pelataan lauantaina kesän viimeisten Tirsojen ja Keskareiden jälkeen elokuun lopulla/syyskuun alussa. Karsinnat järjestetään saman viikon perjantaina. Turnaukseen pääsee 24 parasta pelaajaa viikkokisapisteiden perusteella ja lopuille järjestetään karsinnat, joista kahdeksan parasta pääsee turnaukseen. Karsinnat voivat mahdollisesti täyttyä.

Sekä King ja Queen -turnauksen pääkaavioon otetaan mukaan 32 pelaajaa kahdeksaan neljän pelaajan lohkoon. Lohkoista kaksi eniten eräpisteitä voittanutta etenee seuraavalle kierrokselle (karsintakaavioissa voi edetä myös 1-3 pelaajaa, mikäli se on tarpeen). Tasatilanteessa pelaaja, jolla on parempi best6 sijoittuu paremmin lohkossa. Lopulta neljännellä kierroksella on jäljellä yksi neljä pelaajan lohko, jonka voittaja on King/Queen of Hietsu.

Seuran jäsenellä on osallistumisoikeus kisaan, kun hän on osallistunut vähintään yhteen viikkokisaan (jäsen voi anoa hallituksen kilpailuvastaavalta poikkeusta tähän sääntöön ylivoimaisista esteistä johtuen spostiosoitteesta info@hbv.fi) kyseisen kauden aikana. Suoraan 32 pelaajan pääkaavioon pääsee 24 parasta best6 -rankingin perusteella. Kisaan mukaan pääsevät sijoitetaan karsintakierroksille siten, että karsinnan viimeisen kierroksen peleistä pääsee 8 parasta pääkaavioon. Sekä karsinta-, että pääkaavioon pelaajat sijoitetaan joko best6-ka:n tai last2-ka:n perusteella, riippuen siitä kumpi on parempi. Karsintojen kokoa voidaan rajata, mikäli se on aikataulu- tai muista syistä tarpeen.

Kisapäivänä pelipaikalla pidetään nimenhuuto, jonka ajankohta ilmoitetaan karsinnan jälkeisessä tiedotteessa. Mikäli pääkaavioon päässyt pelaaja ei ole läsnä nimenhuudon aikaan, voidaan hänen paikkansa luovuttaa paikalla olevalle pelaajalle, jolla olisi osallistumisoikeus kisaan (täytetään best6 mukaisessa järjestyksessä, sijoitetaan kaavioon normaalisti best6-ka tai last2-ka mukaan). Mikäli tällaisia pelaajia ei ole paikalla, voidaan tilalle ottaa ns. täytepelaaja, joka pelaa lohkossa, mutta ei voi edetä seuraavalle kierrokselle. Mikäli poisjäänti tapahtuu sen jälkeen, kun lohkot on kirjoitettu, voidaan käyttää myös käyttää täytepelaajaa (esim. loukkaantuminen lämmittelyssä tai kesken lohkopelien). Pelaajan loukkaantuessa kesken lohkon, lähtökohtaisesti lohko pelataan uudestaan alusta täytepelaajalla (jos loukkaantuminen tapahtuu kolmannen erän puolenvälin jälkeen, voidaan sopia, että tilanne jäädytetään ja pisteet lasketaan/jatkoonmenijä ratkeaa sen hetkisen tilanteen mukaan). Kesken erän loukkaantunut pelaaja ei voi edetä seuraavalle kierrokselle eikä myöskään olla King/Queen of Hietsu.

Määritelmät

  • best6 = Kyseisen kauden kuuden parhaan viikkokisan pistemäärän summa
  • best6-ka = Kyseisen kauden kuuden parhaan viikkokisan pistemäärän keskiarvo tai jos käyntikertoja on vähemmän kuin kuusi, kaikkien viikkokisapistemäärien keskiarvo
  • last2-ka = Kyseisen kauden kahden edellisen viikkokisan pistemäärän keskiarvo tai ainoa viikkokisapistemäärä, jos pelaaja on pelannut kaudella vain yhden viikkokisan

Pyry Topio ja Kaisa Hallberg kruunattiin vuonna 2019 Biitsi Pasilassa. Kuva: Pasi Salminen

 

Hall of Fame – Hietsun kuninkaalliset

VuosiKing of HietsuQueen of Hietsu
2023Atte KyröläKrista Kekkonen
2022Samuel VainioAnni Jyrkinen
2021Jaakko KeskitaloHenna Suomalainen
2020Vili TopioHenna Suomalainen
2019Pyry TopioKaisa Hallberg (os. Nykänen)
2018Pyry TopioKaisa Hallberg (os. Nykänen)
2017Jaakko KeskitaloMeri Laukkanen
2016Teppo PulkkinenKaisa Hallberg (os. Nykänen)
2015Jaakko KeskitaloKaisa Hallberg (os. Nykänen)
2014Petri ParviainenHenna Pollari
2013Jaakko KeskitaloLaura Tuomola
2012Jaakko KeskitaloKaisa Nykänen
2011Jaakko KeskitaloEssi Hasu
2010Jaakko KeskitaloKatri Korpisaari
2009Marko OvaskaKatri Korpisaari
2008Jaakko KeskitaloKati Pokki
2007Pasi IisakkalaHeidi Pokki
2006Jaakko KeskitaloAnnika Hurtamo
2005Jaakko KeskitaloTaru Pokki
2004Kai LiukkonenKatri Korpisaari
2003Teemu VaisaloAnnika Hurtamo
2002Juha TähjänjokiSatu Lindholm
2001Mikko HeimalaKatri Korpisaari
2000Juha TähjänjokiKatri Korpisaari
1999Jari NousiainenKati Nurmisto
1998Sami KapanenJohanna Nuotio

 King & Queen vm. 2012 Hietsusta: Jaakko Keskitalo ja Kaisa Nykänen. Kuva: Sanna Valkeejärvi

 

Hietsu Beach Volley

Hiekkarannantie
00100 Helsinki

HBV:n toiminta keskittyy Hietarannan eteläpäähän.

Katso kartasta

Yhteystiedot

Pin It on Pinterest

Share This