Viikkokisat

Kesäaikaan Hietsussa järjestetään joka viikko tiistaisin naisten ja keskiviikkoisin miesten viikkokisat HBV:n jäsenille. Viikoittain niihin osallistuu yli 200 pelaajaa. Viikkokisat on tarkoitettu kaikentasoisille pelaajille, eikä sinulla tarvitse olla pelikavereita pohdittuna, ennen kuin ilmoittaudut kisoihin. Ennen kuin voit osallistua viikkokisoihin tai osallistua muuhun seuran toimintaan, sinun täytyy olla maksanut jäsenmaksu.

Kaikki muut pelit väistävät viikkokisoja puoli tuntia ennen kisojen alkua, ilman erillistä pyyntöä!

HBV:n jäsenillä Taiviksella, eli Taivallahden Tenniskeskus, on saunat ja suihkut käytössä joka päivä. Viikkokisojen jälkeen tiistaisin ja keskiviikkoisin voimme käyttää kabinettisaunaa ja VIP-aluetta. Kahvilasta tuotteista saat HBV alennusta, kun mainitset jäsenyyden kassalla. Muistathan hyvät käytöstavat, ja että Taivista käyttävät muutkin, joten laitathan kahvilassa asioidessasi vaatteet päälle – pyyhe ei edelleenkään ole vaate! Tiloista on poistuttava 15 minuuttia ennen sulkemista.

Myös ravintola Hiezusta saat alennusta, mutta alennus ei koske alkoholituotteita. Lisätietoa HBV:n web-sovelluksessa.

Viikkokisoihin ilmoittaudutaan web-sovelluksessa

HBV on ottanut käyttöön keväällä 2024 HBV-websovelluksen, jossa itse ilmoittaudutaan viikkokisoihin ja jossa myös voi perua ilmoittautumisen, jos ei pääsekään peleihin mukaan.

Tirsoihin ilmoittautuminen on auki maanantaista kello 12 tiistaihin kello 12, ja keskari-ilmoittautuminen vastaavasti on auki tiistaista kello 12 keskiviikkoon kello 12. Sovelluksen kautta näet myös oman viikkokisalohkosi ja kenttäsi, jotka julkaistaan pelipäivänä noin klo 15.

Sovellukseen myös kirjataan viikkokisojen tulokset. Tulosten kirjaaminen tehdään jokaisen erän jälkeen ja se on pelaajan R1 (= korkein peliranking ennen lohkon pelejä) vastuulla. Jos kirjauksessa tapahtuu virhe, voit ilmoittaa sen sähköpostilla info@hbv.fi. Kerro virheraportissa lohkon kaikkien pelaajien pisteet, koska useimmiten virheet aiheutuvat väärin merkatuista pisteistä.

HBV-sovellukseen pääsee täältä ja se toimii vain jäsenmaksun vuonna 2024 maksaneille jäsenille: https://prod.hbv.fi/hbv-app/login?path=/

Sovellukseen kirjaudutaan viikkokisatunnisteella. Tunnisteen olet saanut viikkokisailmoittautumisen vahvistussähköpostissa. Jos oma viikkokisatunniste on unohtunut tai et ole käynyt viikkokisoissa, tunnisteen voi lähettää itselleen sovelluksen kirjautumissivulta kohdasta “Mistä saan tokenin”. Se tulee sinulle HBV:n jäsenrekisteröitymisen yhteydessä annettuun sähköpostiin.

Jos olet koettanut lähettää itsellesi viikkokisatunnisteen, mutta et saa sähköpostiviestiä, tarkasta roskaposti ja laita tarvittaessa viestiä osoitteeseen info@hbv.fi. Kerro viestissä se sähköpostiosoite, johon jatkossa haluat viestien menevän.

Sovellusta voi käyttää joko suoraan selaimessa tai sen voi asentaa esimerkiksi chrome-selaimen avulla puhelimeensa. Jatkossa keskitämme yhä enemmän toimintoja sovellukseen eivätkä viime kesien kaltaiset viikkokisalinkit enää toimi. Alathan siis aktiivisesti käyttää sovellusta!

Viikkokisojen pelisysteemi

Viikkokisoihin ilmoittautuneista muodostetaan neljän pelaajan lohkot, jossa jokainen pelaaja pelaa yhden erän jokaisen lohkossa olevan kanssa. Jokaiselle osallistujalle lasketaan kunkin viikkokisan tulosten perusteella ranking-pisteet, jotka voit itse tarkistaa täältä:

>> Tirsat – Tulokset ja ranking

>> Keskarit – Tulokset ja ranking

Ensimmäisellä kierroksella pelattavissa lohkoissa jokainen pelaaja osallistuu oman kenttänsä pystyttämiseen. Kolmannella (tai toisella/ensimmäisellä, jos pelit eivät enää jatku kyseisellä kentällä) kierroksella pelien päätyttyä kaikki pelaajat osallistuvat kentän purkamiseen.

Kukin pelaaja pelaa kaikkien lohkossa olevien kanssa yhden erän 21 pisteeseen. Erä menee poikki 21 pisteestä ilman kahden pisteen eroa. Erät pelataan rankingin mukaisessa järjestyksessä seuraavasti:
1. peli R1/R4 vs R2/R3
2. peli R1/R3 vs R2/R4
3. peli R1/R2 vs R3/R4

Tirsojen ja keskareiden rankingpisteet lasketaan kaavalla, johon vaikuttaa mm. lohko ja tehdyt pisteet. Tarkka kaava löytyy täältä: https://hbv.fi/app/#/weekgames-play

Peliranking on kesän kolmissa ensimmäisissä viikkokisoissa alkupisteet, sen jälkeen viimeisin suoritus. Neljännestä viikkokisasta eteenpäin käytetään kahden viimeisen suorituksen keskiarvoa. Jos kolmen ensimmäisen viikkokisan jälkeen kahta suoritusta ei ole, käytetään pelirankingina yhden suorituksen arvoa tai alkupisteitä.

Kauden alussa käytettävä alkuranking on parempi seuraavista arvoista: best6 jaettuna kuudella TAI viimeisin suoritus. Jos välissä on kokonainen vuosi, niin alkuranking on 0.9 kertaa viimeisin suoritus. Tätä ei enää tarvitse hakea erikseen vaan pisteet tulevat automaattisesti ranking-listalle. Tasapisteissä aikaisempi jäsennumero on edellä.

Kauden loppurankingiin lasketaan kuusi parasta suoritusta. Kauden päättävät legendaariset King/Queen of Hietsu -turnaukset 7.9.2024! Huomaathan, että King/Queen turnaukseen osallistuakseen pelaajalla täytyy olla vähintään yksi osallistuminen viikkokisoihin kyseiseltä vuodelta.

Viikkokisojen säännöt

Viikkokisojen aloitus arvotaan joko perinteisellä aloituspallolla tai venttiiliarvonnalla. Voittaja saa valita syötön/vastaanoton tai kenttäpuolen, jolla aloittavat pelin. Venttiilipallo tapahtuu kiepauttamalla palloa ilmassa, ja se puoli, kummalle puolelle venttiili osoittaa kun pallo pysähtyy maassa, on voittaja. Perinteinen aloituspallo tarkoittaa, että pallo laitetaan aina hihakosketuksella ykkösellä verkon yli. Aloituspallo alkaa helpolla heitolla, jonka jälkeen pallon pitää mennä kolme kertaa verkon yli ennen kuin ruvetaan pelaamaan tosissaan. Pallon ei tarvitse käydä kaikilla pelaajilla. Jos pallo kuolee, ennen kuin se on mennyt kolme kertaa verkon yli, aloitetaan aloituspallo uudestaan.

Viikkokisojen ylälohkoissa (lohkot 1-6) noudatetaan virallisia FIVB-sääntöjä.
Lajin viralliset säännöt englanniksi FIVB:n sivuilla
Voimassa olevat beach volleyn kilpailusäännöt Suomessa löydät Lentopalloliiton sivuilta.

Alalohkoissa, eli lohko 7 ja siitä alaspäin, noudatetaan virallisia sääntöjä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Alalohkoissa sormipassin puhtauteen ei puututa. Tavoitteena on paikaltaan passaaminen, eli ettei juosta passin läpi tai tehdä hyppypasseja. Alalohkoissa sormipassilla hyökkäystä ei hyväksytä. Alalohkoissa on aina virhe, jos sormipassi menee verkon yli, vaikka se olisikin tarkoitettu passiksi tai tuuli työntäisi sen verkon yli. Alalohkoissa ensimmäisen ja viimeisen kosketuksen on aina oltava kovia kosketuksia. Jos syötön vastaanotto tai puolustus tapahtuu pään yläpuolelta kahdella kädellä, on käsien oltava yhdessä, eikä sormenpäillä saa nostaa verkon yli tullutta palloa. “Reaktiopallot”, eli verkolta alaviistoon suuntautuvan kovan iskulyönnin puolustus sormilla on ok. Huom. hyökätessä lentopallosta tuttu sormenpäillä tehtävä peippi/juju/power tip ei ole sallittu beach volleyssä.

Kokeneet pelaajat voivat hakea villikorttia ennen viikkokisoihin osallistumista

Villikortti-systeemi on käytössä sekä Tirsoissa että Keskareissa. Tavoitteena on madaltaa osallistumisen kynnystä ja tehdä peleistä kaiken tasoisille pelaajille mielekkäät.

Villiä korttia voivat anoa pelaajat, joilla on merkittävää kokemusta beach volleyssa tai lentopallosta. Villikortin saaneille annetaan lähtöpisteet arviolta voimassa olevan pelirankingin puolivälistä. Arvioiduissa lähtöpisteissä voi olla porrastusta villien korttien määrästä riippuen.

Merkittävällä kokemuksella tarkoitetaan esim. beach volleyn pelikokemusta SM-kiertueelta, menestystä avoimelta kiertueelta (JNBT), tai lentopallotaustaa SM-liigasta tai ykkössarjasta. Muut tapaukset (mm. kokemukset ulkomailta) käsitellään yksitellen, ja päätösvalta on seuran kilpailujaostolla. Villikortti voidaan myöntää vain uusille pelaajille, jotka eivät ole aiemmin pelanneet viikkokisoja. Hakemukset villiin korttiin sähköpostilla info@hbv.fi.

Huomio rantaetiketti!

Muista aina toimia Hietsussa Rantaetiketin mukaan. Huomioi kaikki rannan käyttäjät, pidä ranta siistinä, ja osallistu ennen viikkokisoja kentän pystytykseen, ja pelien jälkeen pura kenttä. Katso alta, miten kentät tulisi sijoittaa rantaan sekä miten kenttä pystytetään ja puretaan oikeaoppisesti.

Hietsu Beach Volley

Hiekkarannantie
00100 Helsinki

HBV:n toiminta keskittyy Hietarannan eteläpäähän.

Katso kartasta

Yhteystiedot

Pin It on Pinterest

Share This