Viikkokisat

Kesäaikaan Hietsussa järjestetään joka viikko tiistaisin naisten ja keskiviikkoisin miesten viikkokisat HBV:n jäsenille. Viikoittain niihin osallistuu yli 200 pelaajaa. Viikkokisoihin ilmoittaudutaan ennakkoon. Lue lisää viikkokisoihin ilmoittautumisesta ilmoittautumisesta ja aikatauluista.

Viikkokisat on tarkoitettu kaiken tasoisille pelaajille. Ennen kuin voit osallistua viikkokisoihin tai osallistua muuhun seuran toimintaan, sinun täytyy olla maksanut jäsenmaksu.

HUOM! Kaikki muut pelit väistävät viikkokisoja PUOLI TUNTIA tuntia ennen kisojen alkua, ilman erillistä pyyntöä!

VIIKKOKISOJEN SÄÄNNÖT JA PELISYSTEEMI

Viikkokisat pelataan ilman vakiopelipareja, joten rantaan tullessasi sinulla ei tarvitse olla paria hankittuna. Ilmoittautuminen seuraavan viikon kisoihin aukeaa edeltävällä viikolla HBV:n sähköisessä ilmoittautumisjärjestelmässä. Ilmoittautuneista muodostetaan neljän pelaajan lohkot, jossa jokainen pelaaja pelaa yhden erän jokaisen lohkossa olevan kanssa. Saat tiedon omasta lohkostasi ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Jokaiselle osallistujalle lasketaan kunkin viikkokisan tulosten perusteella ranking-pisteet.

>> Tirsat – Tulokset ja ranking

>> Keskarit – Tulokset ja ranking

MITEN VIIKKOKISAT TOIMIVAT?

 • Ennen ilmoittautumista jäsenmaksun tulee olla maksettuna. Tarkista, että nimesi löytyy rankinglistalta eikä sen perässä ole peukkua alaspäin.
 • Ilmoittautuminen tehdään ennakkoon ilmoittautumisjärjestelmässä. Lue lisää ilmoittautumisesta ja aikatauluista TÄÄLTÄ!
 • Ensimmäisellä kierroksella pelattavissa lohkoissa jokainen pelaaja osallistuu oman kenttänsä pystyttämiseen. Kolmannella (tai toisella, jos pelit eivät enää jatku kyseisellä kentällä) kierroksella pelien päätyttyä kaikki pelaajat osallistuvat kentän purkamiseen.
 • Pelaajat jaetaan 4 hengen lohkoihin rankingin perusteella.
 • Kukin pelaaja pelaa kaikkien lohkossa olevien kanssa yhden erän 21 pisteeseen. Erä menee poikki 21 pisteestä ilman kahden pisteen eroa.
 • Erät pelataan rankingin mukaisessa järjestyksessä seuraavasti:’
  1. peli R1/R4 vs R2/R3
  2. peli R1/R3 vs R2/R4
  3. peli R1/R2 vs R3/R4
 • Jokaisen erän jälkeen pelaajan R1 (= korkein peliranking ennen lohkon pelejä) vastuulla on käydä kirjaamassa tulokset sähköisesti. Muista huomioida pelijärjestys tuloksia raportoidessasi. Lisätietoa TÄÄLTÄ!
 • Pelaajat voivat tarkistaa pisteet verkkosivujen tuloslistalta ja raportoida mahdollisista virheistä viikkokisavastaaville. Kerro virheraportissa lohkon kaikkien pelaajien pisteet, koska useimmiten virheet aiheutuvat väärin merkatuista pisteistä. Viikkokisavastaavat tavoitat sähköpostilla viikkokisat@hbv.fi. Suositeltavaa on, että pisteet merkitään jo rannassa kunkin erän jälkeen järjestelmään, jolloin lohkon pelaajat voivat tarkistaa tulokset jo rannassa ja korjaustarpeilta jälkikäteen vältytään.

VIIKKOKISOJEN RANKING

Tirsojen ja keskareiden rankingpisteet lasketaan kaavalla johon vaikuttaa mm. lohko ja tehdyt pisteet. Tarkka kaava löytyy täältä.

Peliranking on kesän kolmissa ensimmäisissä viikkokisoissa viimeisin suoritus ja tämän jälkeen kahden viimeisen suorituksen keskiarvo. Jos kolmen ensimmäisen viikkokisan jälkeen kahta suoritusta ei ole, käytetään pelirankingina yhden suorituksen arvoa tai alkupisteitä.

Kauden alussa käytettävä alkuranking on parempi seuraavista arvoista: best6 jaettuna kuudella TAI viimeisin suoritus. Jos välissä on kokonainen vuosi, niin alkuranking on 0.9 kertaa viimeisin suoritus. Tätä ei enää tarvitse hakea erikseen vaan pisteet tulevat automaattisesti ranking-listalle. Tasapisteissä aikaisempi jäsennumero on edellä.

Kauden loppurankingiin lasketaan kuusi parasta suoritusta. Kauden päättävät legendaariset King/Queen of Hietsu -turnaukset! Huomaathan, että King/Queen turnaukseen osallistuakseen pelaajalla täytyy olla vähintään yksi osallistuminen viikkokisoihin kyseiseltä vuodelta.

VILLIKORTTI

Villikortti-systeemi on käytössä sekä Tirsoissa että Keskareissa. Tavoitteena on madaltaa osallistumisen kynnystä ja tehdä peleistä kaiken tasoisille pelaajille mielekkäät.

Villiä korttia voivat anoa pelaajat, joilla on merkittävää kokemusta beach volleyssa tai lentopallosta. Villikortin saaneille annetaan lähtöpisteet arviolta voimassa olevan pelirankingin puolivälistä. Arvioiduissa lähtöpisteissä voi olla porrastusta villien korttien määrästä riippuen.

Merkittävällä kokemuksella tarkoitetaan esim. beach volleyn pelikokemusta SM-kiertueelta, menestystä avoimelta kiertueelta (JNBT), tai lentopallotaustaa SM-liigasta tai ykkössarjasta. Muut tapaukset (mm. kokemukset ulkomailta) käsitellään yksitellen, ja päätösvalta on seuran kilpailujaostolla. Villikortti voidaan myöntää vain uusille pelaajille, jotka eivät ole aiemmin pelanneet viikkokisoja. Hakemukset villiin korttiin sähköpostilla viikkokisat@hbv.fi.

Muista aina toimia Hietsussa Rantaetiketin mukaan. Huomioi kaikki rannan käyttäjät, pidä ranta siistinä, ja osallistu ennen viikkokisoja kentän pystytykseen, ja pelien jälkeen pura kenttä. Katso alta, miten kentät tulisi sijoittaa rantaan sekä miten kenttä pystytetään ja puretaan oikeaoppisesti.

Hietsu Beach Volley

Hiekkarannantie
00100 Helsinki

HBV:n toiminta keskittyy Hietarannan eteläpäähän.

Katso kartasta

Yhteystiedot

Pin It on Pinterest

Share This