Viikkokisat

Kesäaikaan Hietsussa pelataan joka viikko tiistaisin naisten ja keskiviikkoisin miesten viikkokisat HBV:n jäsenille. Viikoittain niihin osallistuu yli 200 pelaajaa. Viikkokisoihin ilmoittaudutaan ennakkoon. Lue lisää viikkokisoihin ilmoittautumisesta ilmoittautumisesta ja aikatauluista.

Viikkokisat on tarkoitettu kaikentasoisille pelaajille. Ennen kuin voit osallistua viikkokisoihin tai osallistua muuhun seuran toimintaan, sinun täytyy olla maksanut jäsenmaksu. HUOM! Kaikki muut pelit väistävät viikkokisoja puoli tuntia ennen kisojen alkua eli Keskareissa 17:15 ja Tirsoissa klo 17:30.

VIIKKOKISOJEN SÄÄNNÖT JA PELISYSTEEMI

Viikkokisat pelataan ilman vakiopelipareja, joten rantaan tullessasi sinulla ei tarvitse olla paria hankittuna. Rannassa ilmoittautuneista muodostetaan neljän pelaajan lohkot, jossa jokainen pelaaja pelaa yhden erän jokaisen lohkossa olevan kanssa.

Jokaiselle osallistujalle lasketaan kunkin viikkokisan tulosten perusteella ranking-pisteet.

>> Tirsat – Tulokset ja ranking

>> Keskarit – Tulokset ja ranking

MITEN VIIKKOKISAT TOIMIVAT?

 • Jäsenmaksun tulee olla maksettuna. Tarkista, että nimesi löytyy rankinglistalta eikä sen perässä ole peukkua alaspäin.
 • Ilmoittautuminen tehdään ennakkoon ilmoittautumisjärjestelmässä. Lue lisää ilmoittautumisesta ja aikatauluista TÄÄLTÄ!
 • Ensimmäisellä kierroksella pelattavissa lohkoissa jokainen pelaaja osallistuu oman kenttänsä pystyttämiseen. Kolmannella (ja myös toisella, jos pelit eivät enää jatku kyseisellä kentällä) kierroksella pelien päätyttyä kaikki pelaajat osallistuvat kentän purkamiseen.
 • Pelaajat jaetaan 4 hengen lohkoihin rankingin perusteella.
 • Kukin pelaaja pelaa kaikkien kanssa yhden erän 21 pisteeseen. Erä menee poikki 21 pisteestä ilman kahden pisteen eroa.
 • Erät pelataan rankingin mukaisessa järjestyksessä seuraavasti:
 1. R1/R4 vs R2/R3
 2. R1/R3 vs R2/R4
 3. R1/R2 vs R3/R4
 • Pelin jälkeen pelaajan R1 (= korkein peliranking ennen lohkon pelejä) vastuulla on käydä kirjaamassa tulokset sähköisesti. Muista huomioida pelijärjestys tuloksia raportoidessasi. Lisätietoa TÄÄLTÄ!
 • Pelaajat voivat tarkistaa pisteet verkkosivujen tuloslistalta ja raportoida mahdollisista virheistä viikkokisavastaaville. Kerro virheraportissa lohkon kaikkien pelaajien pisteet, koska useimmiten virheet aiheutuvat väärin merkatuista pisteistä. Viikkokisavastaavat tavoitat sähköpostilla viikkokisat@hbv.fi.

VIIKKOKISOJEN RANKING

Tirsojen ja keskareiden rankingpisteet lasketaan kaavalla johon vaikuttaa mm. lohko ja tehdyt pisteet. Tarkka kaava löytyy täältä.

Peliranking on kesän kolmissa ensimmäisissä viikkokisoissa viimeisin suoritus ja tämän jälkeen kahden viimeisen suorituksen keskiarvo. Jos kolmen ensimmäisen viikkokisan jälkeen kahta suoritusta ei ole, käytetään pelirankingina yhden suorituksen arvoa tai alkupisteitä.

Kauden alussa käytettävä alkuranking on parempi seuraavista arvoista: best6 jaettuna kuudella TAI viimeisin suoritus. Jos välissä on kokonainen vuosi, niin alkuranking on 0.9 kertaa viimeisin suoritus. Tätä ei enää tarvitse hakea erikseen vaan pisteet tulevat automaattisesti ranking-listalle. Tasapisteissä aikaisempi jäsennumero on edellä.

Kauden loppurankingiin lasketaan kuusi parasta suoritusta. Kauden päättävät legendaariset King/Queen of Hietsu -turnaukset!

VILLIKORTTI

Villikortti-systeemi on käytössä sekä Tirsoissa että Keskareissa. Tavoitteena on madaltaa osallistumisen kynnystä ja tehdä peleistä kaikentasoisille pelaajille mielekkäät.

Villiä korttia voivat anoa pelaajat, joilla on merkittävää kokemusta beach volleyssa tai lentopallosta. Villikortin saaneille annetaan lähtöpisteet arviolta voimassa olevan pelirankingin puolivälistä. Arvioiduissa lähtöpisteissä voi olla porrastusta villien korttien määrästä riippuen.

Merkittävällä kokemuksella tarkoitetaan esim. pelikokemusta SM-kiertueelta, menestystä avoimelta kiertueelta, tai lentopallotaustaa SM-liigasta tai ykkössarjasta. Muut tapaukset (mm. kokemukset ulkomailta) käsitellään yksitellen, ja päätösvalta on seuran kilpailujaostolla. Villikortti voidaan myöntää vain uusille pelaajille, jotka eivät ole aiemmin pelanneet viikkokisoja. Hakemukset villiin korttiin sähköpostilla viikkokisat@hbv.fi.

Muista aina toimia Hietsussa Rantaetiketin mukaan. Huomioi kaikki rannan käyttäjät, pidä ranta siistinä, ja osallistu ennen viikkokisoja kentän pystytykseen, ja pelien jälkeen pura kenttä. Katso tästä alta miten kentät tulisi sijoittaa rantaan sekä miten kenttä pystytetään ja puretaan oikeaoppisesti.

Pin It on Pinterest

Share This