Viikkokisat

Tirsat ja Keskarit pelataan kesällä 2020 2.6. alkaen. Katso poikkeusjärjestelyt TÄÄLTÄ! Poikkeusjärjestelyt korvaavat allaolevia sääntöjä etenkin ilmoittautumisen ja peliaikojen osalta.

Kesäaikaan Hietsussa pelataan joka viikko naisten ja miesten viikkokisat HBV:n jäsenille. Viikoittain niihin osallistuu yli 200 pelaajaa. Naisten Tirsat tiistaisin ja miesten Keskarit keskiviikkoisin pelataan klo 18:00 alkaen, ja niihin ilmoittaudutaan rannassa pelipäivänä klo 17:45 mennessä. Viikkokisojen aikaan muut pelit väistyvät viikkokisojen tieltä viimeistään 17:30.

Viikkokisat on tarkoitettu kaikentasoisille pelaajille. Ennen kuin voit osallistua viikkokisoihin tai osallistua muuhun seuran toimintaan, sinun täytyy olla maksanut jäsenmaksu.

Viikkokisojen säännöt ja pelisysteemi

Viikkokisat pelataan ilman vakiopelipareja, joten rantaan tullessasi sinulla ei tarvitse olla paria hankittuna. Rannassa ilmoittautuneista muodostetaan neljän pelaajan lohkot, jossa jokainen pelaaja pelaa yhden erän jokaisen lohkossa olevan kanssa.

Jokaiselle osallistujalle lasketaan kunkin viikkokisan tulosten perusteella ranking-pisteet.

>> Tirsat – Tulokset ja ranking

>> Keskarit – Tulokset ja ranking

Miten viikkokisat toimivat?

 • Jäsenmaksun tulee olla maksettuna. Tarkista, että nimesi löytyy rankinglistalta vihreällä peukulla.
 • Ilmoittautuminen rannassa klo 17:45 mennessä.
 • Rantaan tullessaan jokainen pelaaja osallistu kentän pystyttämiseen, ja pelien päätyttyä kentän purkamiseen.
 • Pelaajat jaetaan 4 hengen lohkoihin rankingin perusteella.
 • Kukin pelaaja pelaa kaikkien kanssa yhden erän 21 pisteeseen. Erä menee poikki 21 pisteestä ilman kahden pisteen eroa.
 • Erät pelataan rankingin mukaisessa järjestyksessä seuraavasti:
  1. R1/R4 vs R2/R3
  2. R1/R3 vs R2/R4
  3. R1/R2 vs R3/R4
 • Pelin jälkeen pelaajan R1 (= korkein peliranking ennen lohkon pelejä) vastuulla on käydä kirjaamassa tulokset pöytäkirjaan. Muista huomioida pelijärjestys tuloksia raportoidessasi.
 • Pelaajat voivat tarkistaa pisteet verkkosivujen tuloslistalta ja raportoida mahdollisista virheistä viikkokisavastaaville. Kerro virheraportissa lohkon kaikkien pelaajien pisteet, koska useimmiten virheet aiheutuvat väärin merkatuista pisteistä. Viikkokisavastaavat tavoitat sähköpostilla viikkokisat@hbv.fi.

Viikkokisojen ranking

Tirsojen ja keskareiden rankingpisteet lasketaan kaavalla johon vaikuttaa mm. lohko ja tehdyt pisteet. Tarkka kaava löytyy täältä.

Peliranking on kesän kolmissa ensimmäisissä viikkokisoissa viimeisin suoritus ja tämän jälkeen kahden viimeisen suorituksen keskiarvo. Jos kolmen ensimmäisen viikkokisan jälkeen kahta suoritusta ei ole, käytetään pelirankingina yhden suorituksen arvoa tai alkupisteitä.

Kauden alussa käytettävä alkuranking on parempi seuraavista arvoista: best6 jaettuna kuudella TAI viimeisin suoritus. Jos välissä on kokonainen vuosi, niin alkuranking on 0.9 kertaa viimeisin suoritus. Tätä ei enää tarvitse hakea erikseen vaan pisteet tulevat automaattisesti ranking-listalle. Tasapisteissä aikaisempi jäsennumero on edellä.

Kauden loppurankingiin lasketaan kuusi parasta suoritusta.

Villikortti

Villikortti-systeemi on käytössä sekä Tirsoissa että Keskareissa. Tavoitteena on madaltaa osallistumisen kynnystä ja tehdä peleistä kaikentasoisille pelaajille mielekkäät.

Villiä korttia voivat anoa pelaajat, joilla on merkittävää kokemusta beach volleyssa tai lentopallosta. Villikortin saaneille annetaan lähtöpisteet arviolta voimassa olevan pelirankingin puolivälistä. Arvioiduissa lähtöpisteissä voi olla porrastusta villien korttien määrästä riippuen.

Merkittävällä kokemuksella tarkoitetaan esim. pelikokemusta SM-kiertueelta, menestystä avoimelta kiertueelta, tai lentopallotaustaa SM-liigasta tai ykkössarjasta. Muut tapaukset (mm. kokemukset ulkomailta) käsitellään yksitellen, ja päätösvalta on seuran kilpailuvastaavalla. Villikortti voidaan myöntää vain uusille pelaajille, joilla ei ole aiempaa kokemusta viikkokisoista. Hakemukset villiin korttiin sähköpostilla viikkokisat@hbv.fi.

Muista aina toimia Hietsussa Rantaetiketin mukaan. Huomioi kaikki rannan käyttäjät, pidä ranta siistinä, ja osallistu ennen viikkokisoja kentän pystytykseen, ja pelien jälkeen pura kenttä. Katso tästä alta miten kentät tulisi sijoittaa rantaan sekä miten kenttä pystytetään ja puretaan oikeaoppisesti.

Hietsu Beach Volley

Hiekkarannantie
00100 Helsinki

HBV:n toiminta keskittyy Hietarannan eteläpäähän.

Katso kartasta

Yhteystiedot

Pin It on Pinterest

Share This