Beach volleyn maailmankiertueen turnaus jatkui lauantaina hieman erilaisissa olosuhteissa, sillä sadealue saavutti myös Helsingin, ja varsinkin alkupäivästä sade ja tuuli aiheutti otteluissa lisähaasteita. Päivä oli hyvin tiivis: toimintaa oli kahdella kentällä aamuvarhaisesta asti.

Aamupäivän pelien kohokohta suomalaisittain oli maamme miesten kärkiparin Jyrki Nurminen / Santeri Sirenin hieno voitto Itävallan parista Friedl / Huber. Suomalaisten pelisuunnitelma piti kutinsa loistavasti, ja voitto tuli suoraan kahdessa erässä. Niinpä pari pääsi suoraan puolivälieriin, jossa tie nousi kuitenkin pystyyn itävaltalaisparia Hammarberg / Berger vastaan suoraan kahdessa erässä.

Naisissa Sara Sinisalo / Anniina Parkkinen käänsi neljännesvälierän edukseen liettualaisparia vastaan. Kahden tasaisen erän jälkeen tilanne oli tasan, mutta ratkaisuerä oli selkeästi Sinisalon ja Parkkisen, ja niinpä Niina Ahtiainen / Taru Liukkonen-Lahti sai seurakseen toisen suomalaisparin puolivälieriin. Puolivälierissä Sinisalo ja Parkkinen joutuivat tunnustamaan niukasti saksalaispari Paul / Schiederin paremmakseen. Ottelu oli hyvin tiukka, sillä molemmissa erissä mentiin jatkopalloille asti.

Parkkinen kertasi lauantain otteluita tuoreeltaan:

– Avauspeli oli tosi tasaista vääntöä, ja keli tuotti haasteita. Kolmannessa erässä meiltä onnistui lähes kaikki, ja hallittiin erää koko ajan. Ottelusta jäi hyvä fiilis, sillä se oli meiltä hyvää peliä ja taistelua. Toinen peli oli ärsyttävän pienestä kiinni: saatiin tiukoissa paikoissa hyviä nousuja, ja peli oli tasaista. Jonain toisena päivänä olisi saatu käännettyä tämä matsi, mutta sen verran tuli virheitä, että hävittiin niukasti. Viides sija on kuitenkin hyvä, vaikka parempaakin oli tarjolla. Seuraavaksi pelataan maailmankiertueen turnaus Belgiassa, ja sen jälkeen ohjelmassa on EM-kisat Wienissä. Saralle kyseessä ovat ensimmäiset EM-kisat.

Ahtiainen ja Lahti-Liukkonen hankkiutuivat vakuuttavasti välieriin, vaikka kohtasivat toisessa erässä vaikeuksia ranskalaispari Deschamps / Kinnaa vastaan. Päätöserässä suomalaisten paremmuudesta ei ollut kuitenkaan epäselvyyttä, joten välierissä turnauksen ykköseksi rankattu pari ottelee Sinisalon ja Parkkisen pudottanutta saksalaisparia vastaan.

Sunnuntaina turnaus jatkuu klo 11:30, ja jäljellä ovat molempien sarjojen välierät sekä finaaliottelut.

Sunnuntain ohjelma
11.30 ja 12.30 Naisten välierät
13.30 ja 14.30 Miesten välierät
16.00 Naisten pronssiottelu
17.00 Miesten pronssiottelu
18.00 Naisten finaali
19.00 Miesten finaali

Teksti: Markku Lindstrom / Saarimaa Sports Development
Kuvat: Antti Saarimaa / Saarimaa Sports Development

 

Pin It on Pinterest

Share This