Hietsu Openissa katsojia hellittiin helteellä ja erinomaisilla peleillä koko viikonlopun.

Hietsu Beach Volleyn ja Lentopalloliiton järjestämässä turnauksessa voiton veivät naisissa ennakkoon odotetusti Niina Ahtiainen / Riikka Lehtonen, kun taas miesten puolella nähtiin pienoinen yllätys Liettuan Robert Juchnevic / Artur Vasiljev parin viedessä kirkkaimman mitalin Jyrki Nurminen / Santeri Sirén parilta.

Miehissä puolivälierien suuryllätyksen tarjoili Topio / Vetriö, joka lähetti virolaisten ykkösparin Nõlvak / Tiisar kotimatkalle kolmannesta erästä.

– Lopputulos oli meillekin yllätys. Meille tuli hyviä puolustuksia ja saimme Tiisarin vastaanottoja rikki, ja peli alkoi rullaamaan meille. Se oli meille hieno voitto, olemme tyytyväisiä kolmossijaan, Vili Topio kertasi.

Topio/Vetriö saivat vastaansa välierissä liettualaisjoukkueen Juchnevic / Vasiljev, jolle suomalaiset joutuivat taipumaan.

– Liettualaiset pelasivat hyvin, emmekä saaneet samaa syöttöpainetta heille kuin virolaisia vastaan, ahvenanmaalaistaustainen Verneri Vetriö totesi.

Topio ja Vetriö lähtevät ensi viikon Tampereen finaaliturnaukseen mitalin kiilto silmissä.

– Kyllä meillä on ollut koko kesänä ajatuksena lähteä hakemaan finaaleista mitalla. Lähdetään vielä parantamaan peliä entisestään, Topio sanoi.

”Kaikki osa-alueet toimivat hyvin”

Myös naisissa virolaisten pelit päättyivät puolivälieriin, kun Vuorinen / Prihti vei Soomets / Hollasia 2-1.  Naisten finaalissa kohtasivat odotetusti Ahtiainen / Lehtonen sekä Parkkinen / Lahti-Liukkonen, joista pidemmän korren veivät Niina Ahtiainen ja Riikka Lehtonen.

– Lähtö turnaukseen oli vaikea, kun minulla oli ollut Kouvolan turnauksen jälkeen ensin täyttä lepoa, ja sitten hypytöntä harjoittelua. Tietysti on aina kiva päästä Niinan kanssa pelaamaan, kun on meille on tullut hyvä varmuus peleihin. Itselläni kesti saada kroppa käyntiin Hietsun turnauksessa, mutta tänään oli ehdottomasti meille paras päivä, ja tietysti erityisesti finaali. Keskityimme oikeisiin asioihin ja pelin taso oli vahvaa, Lehtonen iloitsi.

Parin mukaan kultamitalin tuli vahvan kokonaispelin ansiosta. Sekä torjunta-puolustus että omat syötöt kulkivat finaalissa.

– Löysimme finaaliin rentouden, eikä väkinäisyyttä ollut. Kaikki osa-alueet toimivat hyvin. Pidin kovasti koko turnauksesta, kentät olivat hyvät, ilma loistava ja tunnelma hyvä, Ahtiainen totesi.

Ensi viikonlopun finaaleihin pari lähtee ranking ykkösenä, ja tavoitteena Tampereellakin on voitto.

– Tämä fiilis ja rentous olisi saatava Tampereellekin, sitä kautta saamme tulostakin. Tunnemme Annina Parkkisen ja Taru Lahti-Liukkosen toistemme kanssa niin hyvin, että peleissä on ratkaisevassa asemassa se, kumpi pystyy keskittymään paremmin. Se tekee peleistä myös todella mielenkiintoista, spekuloi Lehtonen.

Kolmanneksi sijoitettu liettualaispari vei kullan

 Liettualaiset Robert Juchnevic / Artur Vasiljev vei miesten finaalipelissä kullan Suomen ykkösparilta Jyrki Nurminen / Santeri Sirén. Ensimmäistä kertaa Suomessa pelannut liettualaispari oli asetettu Hietsu Openin rankingissa kolmanneksi.

– Tiesimme suomalaisista pareista vain Nurminen / Sirénin. Olimme pelanneet heitä vastaan kahdesti Tallinnassa, jossa hävisimme heille molemmat ottelut, joten tiesimme, että Suomessa oli kova taso, eikä turnaus tulisi olemaan helppo voittaa, kertoi Juchnevic.

Juchnevicin pieni rannevamma oli häirinnyt parin pelejä aiemmin kesällä, joten kaksikko ei osannut odottaa kultamitalia Suomesta. Finaaleissa he saivat puhtaan pelin, jonka totesivat olleen yhden parhaista peleistään ikinä.

– Toivomme, että näistä peleistä saamme hyvää harjoitusta ja apua ensi viikon Liettuan mestaruuspeleihin, Vasiljev kertasi.

– Turnaus oli erinomainen, kaikki oli täydellistä. Jos vain pyydätte meitä uudelleen, tulemme ehdottomasti, kiitteli Juchnevic.

SM-kiertue huipentuu ensi viikonloppuna 14.-16.8. Tampereen finaaleihin, jossa odotettavissa on loistavaa tunnelmaa ja kovia pelejä Suomen kärkiparien kesken.

Naisten loppusijoitukset
1) Lehtonen / Ahtiainen
2) Parkkinen / Lahti-Liukkonen
3) Prihti / Vuorinen, Rantala / Sinisalo
5) Hollas / Soomets, Metsäkoivu / Metsäkoivu

Miesten loppusijoitukset
1) Juchnevic / Vasiljev
2) Nurminen/Sirén
3) P.Topio / Piippo , V.Topio / Vertiö
5) Keskitalo / Pulkkinen, Määttänen / Kattelus, Kouki / Ilomäki, Nõlvak / Tiisaar

Beach volleyn SM-kiertueen osakilpailut
12.-14.6., Sastamala, järjestäjä VaLePa
3.-5.7. Kouvola, järjestäjä KoLe-57
17.-19.7., Vantaa,  järjestäjä Biitsi Vantaa
7.-9.8., Helsinki,  järjestäjä HBV
14.-16.8.,Tampere, järjestäjä VaLePa, finaaliturnaus

Hietsun naisten turnauksen ohjelma: https://beachvolley.torneopal.fi/taso/sarja.php?sarja=N4&ohjelma=1

Hietsun miesten turnauksen ohjelma: https://beachvolley.torneopal.fi/taso/sarja.php?sarja=M4&ohjelma=1

Lauantain päätöstiedote: https://www.lentopalloliitto.fi/elamyksia/uutiset/uutisarkisto/2020/08/hietsun-helteisesta-lauantaista-karkikahinoihin-tuttujen-parien-lisaksi-muutama-yllattaja-seka-baltialaisvieraita.html

Perjantain päätöstiedote: https://www.lentopalloliitto.fi/elamyksia/uutiset/uutisarkisto/2020/08/aurinkoisessa-hietsun-osakilpailussa-paastiin-perjantaina-jo-paapeleihin-lauantain-ja-sunnuntain-pelit-seurattavissa-myos-istvlla-ja-ruudussa.html

Torstain ennakkojuttu: https://www.lentopalloliitto.fi/elamyksia/uutiset/uutisarkisto/aurinkoa-ja-upeita-peleja-luvassa-hietsu-openissa-viikonvaihteessa.html

Maanantain ennakkojuttu: https://www.lentopalloliitto.fi/elamyksia/uutiset/uutisarkisto/beach-volleyn-sm-kiertue-jatkuu-hietsu-openilla-viikonloppuna.html

Kuvat: Antti Saarimaa
Perjantain kuvat: https://gallery.anttisaarimaa.fi/index.php?/category/131
Lauantain kuvat: https://gallery.anttisaarimaa.fi/index.php?/category/132
Sunnuntain kuvat: https://gallery.anttisaarimaa.fi/index.php?/category/133

 

Pin It on Pinterest

Share This