Jo peräti kolmannentoista mitalitilansa beach volleyn SM-kiertueella pelanneet Metsäkoivun sisarukset Katja ja Tuuli saivat sunnuntaina juhlia ensimmäistä turnausvoittoaan Hietsussa Helsingissä. Kesän kolmas ja viimeinen SM-osakilpailu päättyi naisten osalta sisarusten riemuun neljän aiemmin hävityn finaalin jälkeen.

Miesten turnausvoiton pelasivat liettualaiset Artur Vasiljev / Arnas Rumsevicius.

Metsäkoivut pelasivat turnausvoittoon tappiokaavion kautta. Hävittyään lauantain-iltana Aliisa Vuoriselle ja Elina Pirttimäelle oli tie finaaliin haettava puolivälieräkierroksen kautta sunnuntaiaamuna. Siinä siskokset kaatoivat Suomalainen / Kumlander -kaksikon 21-17, 21-15, välierissä Vilhelmiina Prihti / Oona-Maria Ojala 21-14, 15-21, 15-9 ja finaalissa Anni Sorvoja / Anete Hänninen 21-15, 21-15.

Hietsussa pelaamisesta nauttineet Katja ja Tuuli Metsäkoivu iloitsivat finaalivoitosta, varsinkin kun voitto haettiin tappiokaavion kautta. Lauantai-iltana Metsäkoivut hävisivät Aliisa Vuoriselle ja Elina Pirttimäelle.

– Lauantain iltapelissä ei saatu käyntiin omaa rauhallista peliä eikä latautumista. Päätettiin, että sitä ei enää mietitä, ja sitten pystyimme lähtemään tyhjällä mielellä sunnuntaihin, kertoi Tuuli.

– Toiset erät oli meille vaikeita tänä viikonloppuna, mutta finaaliin saatiin kuntoon sekin. Oma rauhallinen peli oli hyvää, sillä me voitettiin tämä finaali. Eniten paineita oli omassa päässä, Katja totesi.

Finaali oli Metsäkoivuille kiertueella jo viides ja voitto siis ensimmäinen.

– Tätä on käyty hakemassa. Ollaan pelattu niin monta finaalia, että niissä on aina haastavaa pitää pois mielestä kaikki, mitä niissä on tapahtunut aiemmin. Nyt se toimi, ja tuntui ihanalta, Tuuli hehkutti.

Seuraavaksi pari suuntaa kohti Tampereen finaaleja. Ennen sitä Metsäkoivut treenaavat, lepäävät ja hoitavat Tuulin uutta koiranpentua.

– Tampereella tavoite on finaalissa, kai sen voi nyt ääneen sanoa. Ajatuksena on vielä kirkastaa omaa peliä, Tuuli sanoi.

Anni Sorvojalle finaalipaikka oli ylivoimaisesti uran parasta kiertueella. Pari Anete Hännisellä (os. Krastina) sen sijaan on kolme turnausvoittoakin 2013-2016 Jana Jaudzeman kanssa. Kaksikko oli sijoitettu turnauksessa vasta kymmenenneksi.

Miesten liettualaismestarit Arturo Vasiljev / Arnas Rumsevicius eivät hävinneet turnauksessa erääkään. Finaalissa jo lauantaina kohdatut Joona Ilomäki / Akseli Kouki laittoivat kovasti hanttiin, mutta vieraiden voittonumeroiksi kirjattiin 21-16, 23-21.

Liettualaiset olivat tyytyväisiä viikonlopun antiin, Hietsun hyviin olosuhteisiin ja turnausta hellineeseen hyvään säähän.

– Meillä oli hyviä pelejä, pelaajien taso täällä oli hyvä, etenkin loppua kohden, totesi Arnas Rumsevicius kohteliaasti parin voitettua kaikki viikonlopun pelit.

Pari pelasi ensimmäistä turnaustaan yhdessä, vaikka he ovatkin tuttuja samasta treeniryhmästä.

– Pelissä oli pieniä vaikeuksia, mutta toisaalta, tämä oli ensimmäinen turnauksemme ja myös ensimmäinen voittomme. Vietämme molemmat paljon aikaa kentällä, joten tiesimme mitä olimme tekemässä ja pelaaminen tuntui helpolta, Rumsevicius kertasi.

Seuraavaksi Vasiljev ja Rumsevicius suuntaavat ensi viikonlopun Liettuan mestaruusturnaukseen. Vasiljev pelaa turnauksessa parinaan Robert Juchnevic, jonka kanssa he voittivat 2020 Hietsu Openin finaalin Jyrki Nurmista ja Santeri Sireniä vastaan.

– Minun ja Robertin tavoitteena on turnauksesta ensimmäinen paikka. Tervetuloa Liettuan turnaukseen ensi vuonna myös suomalaisille pareille,  Vasiljev toivotti.

Arturo Vasiljev voitti siis samaisen Hietsu Openin 2020 Robert Juchnevicin kanssa. Arnas Rumsevicius oli puolestaan 2019 samassa paikassa hopealla Lukas Kadzailisin kanssa.

Miesten turnausvoitto on mennyt Suomen ulkopuolelle nyt viidesti: kaksi kertaa Liettuaan, kaksi kertaa Venäjälle ja kerran Viroon.

Kouki / Ilomäki ovat mainiossa iskussa SM-kisoihin mentäessä oltuaan Sastamalassa viidensiä ja Kalajoella turnausvoittajia sekä nyt kakkosia.

SM-finaalit pelataan Tampereen Keskustorilla kahden viikon kuluttua perjantaina ja lauantaina 12.-13.8. Mukaan pääsee kahdeksan parasta paria molemmissa sarjoissa.

Loppusijoitukset naiset:
1) Katja Metsäkoivu / Tuuli Metsäkoivu
2) Anete Hänninen / Anni Sorvoja
3) Oona Ojala / Vilhelmiina Prihti
3) Elina Pirttimäki / Aliisa Vuorinen
5) Jasmin Isohanni / Jenny Tahkola
5) Noora Kumlander / Henna Suomalainen
7) Sara Tiihonen / Annika Waris
7) Pinja Jokela / Hanna Kimpanpää
9) Mira Järveläinen / Venla Väärälä
9) Emmi Koskinen / Peppiina Mäenpää
9) Linnea Hautala / Sofia Mäkitalo
9) Ida Mämmi / Essi Nirhamo
13) Maragda Calsapeu Casagrande / Tessa Lauri
13) Kaisa Hallberg / Anni Jyrkinen
13) Katri Kukkonen / Mari Pohjola
13) Krista Kekkonen / Assi Vainikka

Loppusijoitukset miehet:
1) Arturo Vasiljev / Arnas Rumsevicius (Liettua)
2) Joona Ilomäki / Akseli Kouki
3) Petri Parviainen / Marko Peltonen
3) Sakari Peltonen / Marko Tuomela
5) Aleksi Hänninen / William Groffier
5) Joona Manninen / Vili Manninen
7) Kasper Pennanen / Vili Topio
7) Kalle Kattelus / Marko Määttänen
9) Joel Laakso / Kasimir Vuorinen
9) Markus Liukkonen / Oskari Vuorinen
9) Tuukka Järvinen / Viljami Vaarala
9) Ville Sorvoja / Otto Viitala
13) Esa Koponen / Joonas Koponen
13) Valtter Pennanen / Sebastian Pozo Hernandez
13) Samuli Kaislasalo / Arttu Perello
13) Samu Pulkkinen / Samuel Vainio

Naisten turnauksen ottelutulokset

Miesten turnauksen ottelutulokset

Teksti: Toni Flink / Lentopalloliitto
Kuvat: Olli Leino

 

Pin It on Pinterest

Share This