Tänä vuonna viikkokisat alkavat 21.5. ja 22.5. Ilmoittautuminen tapahtuu tänä vuonna HBV:n uuden web-sovelluksen kautta. Weekly games start on May 21st and 22nd this year. Registration for this year’s weekly games will be done through HBV’s new web application. More information in English below the Finnish version.

Kesäaikaan Hietsussa järjestetään joka viikko tiistaisin naisten ja keskiviikkoisin miesten viikkokisat HBV:n jäsenille. Viikoittain niihin osallistuu yli 200 pelaajaa. Viikkokisat on tarkoitettu kaiken tasoisille pelaajille, eikä sinulla tarvitse olla pelikavereita pohdittuna, ennen kuin ilmoittaudut kisoihin. Ennen kuin voit osallistua viikkokisoihin tai osallistua muuhun seuran toimintaan, sinun täytyy olla maksanut jäsenmaksu.

Kaikki muut pelit väistävät viikkokisoja puoli tuntia ennen kisojen alkua, ilman erillistä pyyntöä!

HBV:n jäsenillä Taiviksella, eli Taivallahden Tenniskeskus, on saunat ja suihkut käytössä joka päivä. Viikkokisojen jälkeen tiistaisin ja keskiviikkoisin voimme käyttää kabinettisaunaa ja VIP-aluetta. Kahvilasta tuotteista saat HBV alennusta, kun mainitset jäsenyyden kassalla. Muistathan hyvät käytöstavat, ja että Taivista käyttävät muutkin, joten laitathan kahvilassa asioidessasi vaatteet päälle – pyyhe ei edelleenkään ole vaate! Tiloista on poistuttava 15 minuuttia ennen sulkemista.

Myös ravintola Hiezusta saat alennusta, mutta alennus ei koske alkoholituotteita. Lisätietoa HBV:n web-sovelluksessa.

Viikkokisoihin ilmoittaudutaan web-sovelluksessa

HBV on ottanut käyttöön keväällä 2024 HBV-websovelluksen, jossa itse ilmoittaudutaan viikkokisoihin ja jossa myös voi perua ilmoittautumisen, jos ei pääsekään peleihin mukaan.

Tirsoihin ilmoittautuminen on auki maanantaista kello 12 tiistaihin kello 12, ja keskari-ilmoittautuminen vastaavasti on auki tiistaista kello 12 keskiviikkoon kello 12. Sovelluksen kautta näet myös oman viikkokisalohkosi ja kenttäsi, jotka julkaistaan pelipäivänä noin klo 15.

Sovellukseen myös kirjataan viikkokisojen tulokset. Tulosten kirjaaminen tehdään jokaisen erän jälkeen ja se on pelaajan R1 (= korkein peliranking ennen lohkon pelejä) vastuulla. Jos kirjauksessa tapahtuu virhe, voit ilmoittaa sen sähköpostilla info@hbv.fi. Kerro virheraportissa lohkon kaikkien pelaajien pisteet, koska useimmiten virheet aiheutuvat väärin merkatuista pisteistä.

HBV-sovellukseen pääsee täältä ja se toimii vain jäsenmaksun vuonna 2024 maksaneille jäsenille: https://prod.hbv.fi/hbv-app/login?path=/

Sovellukseen kirjaudutaan viikkokisatunnisteella. Tunnisteen olet saanut viikkokisailmoittautumisen vahvistussähköpostissa. Jos oma viikkokisatunniste on unohtunut tai et ole käynyt viikkokisoissa, tunnisteen voi lähettää itselleen sovelluksen kirjautumissivulta kohdasta “Mistä saan tokenin”. Se tulee sinulle HBV:n jäsenrekisteröitymisen yhteydessä annettuun sähköpostiin.

Jos olet koettanut lähettää itsellesi viikkokisatunnisteen, mutta et saa sähköpostiviestiä, tarkasta roskaposti ja laita tarvittaessa viestiä osoitteeseen info@hbv.fi. Kerro viestissä se sähköpostiosoite, johon jatkossa haluat viestien menevän.

Sovellusta voi käyttää joko suoraan selaimessa tai sen voi asentaa esimerkiksi chrome-selaimen avulla puhelimeensa. Jatkossa keskitämme yhä enemmän toimintoja sovellukseen eivätkä viime kesien kaltaiset viikkokisalinkit enää toimi. Alathan siis aktiivisesti käyttää sovellusta!

Viikkokisojen pelisysteemi

Viikkokisoihin ilmoittautuneista muodostetaan neljän pelaajan lohkot, jossa jokainen pelaaja pelaa yhden erän jokaisen lohkossa olevan kanssa. Jokaiselle osallistujalle lasketaan kunkin viikkokisan tulosten perusteella ranking-pisteet, jotka voit itse tarkistaa täältä:

>> Tirsat – Tulokset ja ranking

>> Keskarit – Tulokset ja ranking 

Ensimmäisellä kierroksella pelattavissa lohkoissa jokainen pelaaja osallistuu oman kenttänsä pystyttämiseen. Kolmannella (tai toisella/ensimmäisellä, jos pelit eivät enää jatku kyseisellä kentällä) kierroksella pelien päätyttyä kaikki pelaajat osallistuvat kentän purkamiseen.

Kukin pelaaja pelaa kaikkien lohkossa olevien kanssa yhden erän 21 pisteeseen. Erä menee poikki 21 pisteestä ilman kahden pisteen eroa. Erät pelataan rankingin mukaisessa järjestyksessä seuraavasti:
1. peli R1/R4 vs R2/R3
2. peli R1/R3 vs R2/R4
3. peli R1/R2 vs R3/R4

Tirsojen ja keskareiden rankingpisteet lasketaan kaavalla, johon vaikuttaa mm. lohko ja tehdyt pisteet. Tarkka kaava löytyy täältä: https://hbv.fi/app/#/weekgames-play

Peliranking on kesän kolmissa ensimmäisissä viikkokisoissa alkupisteet, sen jälkeen viimeisin suoritus. Neljännestä viikkokisasta eteenpäin käytetään kahden viimeisen suorituksen keskiarvoa. Jos kolmen ensimmäisen viikkokisan jälkeen kahta suoritusta ei ole, käytetään pelirankingina yhden suorituksen arvoa tai alkupisteitä.

Kauden alussa käytettävä alkuranking on parempi seuraavista arvoista: best6 jaettuna kuudella TAI viimeisin suoritus. Jos välissä on kokonainen vuosi, niin alkuranking on 0.9 kertaa viimeisin suoritus. Tätä ei enää tarvitse hakea erikseen vaan pisteet tulevat automaattisesti ranking-listalle. Tasapisteissä aikaisempi jäsennumero on edellä.

Kauden loppurankingiin lasketaan kuusi parasta suoritusta. Kauden päättävät legendaariset King/Queen of Hietsu -turnaukset 7.9.2024! Huomaathan, että King/Queen turnaukseen osallistuakseen pelaajalla täytyy olla vähintään yksi osallistuminen viikkokisoihin kyseiseltä vuodelta.

Viikkokisojen säännöt

Viikkokisojen aloitus arvotaan joko perinteisellä aloituspallolla tai venttiiliarvonnalla. Voittaja saa valita syötön/vastaanoton tai kenttäpuolen, jolla aloittavat pelin. Venttiilipallo tapahtuu kiepauttamalla palloa ilmassa, ja se puoli, kummalle puolelle venttiili osoittaa kun pallo pysähtyy maassa, on voittaja. Perinteinen aloituspallo tarkoittaa, että pallo laitetaan aina hihakosketuksella ykkösellä verkon yli. Aloituspallo alkaa helpolla heitolla, jonka jälkeen pallon pitää mennä kolme kertaa verkon yli ennen kuin ruvetaan pelaamaan tosissaan. Pallon ei tarvitse käydä kaikilla pelaajilla. Jos pallo kuolee, ennen kuin se on mennyt kolme kertaa verkon yli, aloitetaan aloituspallo uudestaan.

Viikkokisojen ylälohkoissa (lohkot 1-6) noudatetaan virallisia FIVB-sääntöjä.
Lajin viralliset säännöt englanniksi FIVB:n sivuilla
Voimassa olevat beach volleyn kilpailusäännöt Suomessa löydät Lentopalloliiton sivuilta.

Alalohkoissa, eli lohko 7 ja siitä alaspäin, noudatetaan virallisia sääntöjä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Alalohkoissa sormipassin puhtauteen ei puututa. Tavoitteena on paikaltaan passaaminen, eli ettei juosta passin läpi tai tehdä hyppypasseja. Alalohkoissa sormipassilla hyökkäystä ei hyväksytä. Alalohkoissa on aina virhe, jos sormipassi menee verkon yli, vaikka se olisikin tarkoitettu passiksi tai tuuli työntäisi sen verkon yli. Alalohkoissa ensimmäisen ja viimeisen kosketuksen on aina oltava kovia kosketuksia. Jos syötön vastaanotto tai puolustus tapahtuu pään yläpuolelta kahdella kädellä, on käsien oltava yhdessä, eikä sormenpäillä saa nostaa verkon yli tullutta palloa. “Reaktiopallot”, eli verkolta alaviistoon suuntautuvan kovan iskulyönnin puolustus sormilla on ok. Huom. hyökätessä lentopallosta tuttu sormenpäillä tehtävä peippi/juju/power tip ei ole sallittu beach volleyssä.

Kokeneet pelaajat voivat hakea villikorttia ennen viikkokisoihin osallistumista

Villikortti-systeemi on käytössä sekä Tirsoissa että Keskareissa. Tavoitteena on madaltaa osallistumisen kynnystä ja tehdä peleistä kaiken tasoisille pelaajille mielekkäät.

Villiä korttia voivat anoa pelaajat, joilla on merkittävää kokemusta beach volleyssa tai lentopallosta. Villikortin saaneille annetaan lähtöpisteet arviolta voimassa olevan pelirankingin puolivälistä. Arvioiduissa lähtöpisteissä voi olla porrastusta villien korttien määrästä riippuen.

Merkittävällä kokemuksella tarkoitetaan esim. beach volleyn pelikokemusta SM-kiertueelta, menestystä avoimelta kiertueelta (JNBT), tai lentopallotaustaa SM-liigasta tai ykkössarjasta. Muut tapaukset (mm. kokemukset ulkomailta) käsitellään yksitellen, ja päätösvalta on seuran kilpailujaostolla. Villikortti voidaan myöntää vain uusille pelaajille, jotka eivät ole aiemmin pelanneet viikkokisoja. Hakemukset villiin korttiin sähköpostilla info@hbv.fi.

Huomio rantaetiketti!

Muista aina toimia Hietsussa Rantaetiketin mukaan. Huomioi kaikki rannan käyttäjät, pidä ranta siistinä, ja osallistu ennen viikkokisoja kentän pystytykseen, ja pelien jälkeen pura kenttä.

Weekly games start on 21 and 22 May

During the summer season at Hietsu, women’s weekly games take place on Tuesdays and men’s on Wednesdays for HBV members. Over 200 players participate weekly. These games are open to players of all skill levels, and you don’t need to have prearranged teammates before signing up. Before participating in the weekly games or other club activities, you must have paid the membership fee.

All other games will make way for the weekly games half an hour before they start, without a separate request!

HBV members at Taivis (Taivallahden Tennis Center) have access to saunas and showers every day. After the weekly games on Tuesdays and Wednesdays, we can use the cabinet sauna and VIP area. You’ll receive an HBV discount on cafe items when you mention your membership at the checkout. Remember good etiquette; others also use Taivis, so please wear clothes in the cafe – a towel still isn’t clothing! Please leave the premises 15 minutes before closing.

You’ll also get a discount at Hiezu restaurant, excluding alcohol products. Read more from the HBV web application.

Registration for the weekly games is done through the web application

HBV introduced the HBV web application in spring 2024, where you self-register for the weekly games and can also cancel your registration if you can’t make it to the games.

Registration for Tirsat is open from Monday 12 PM to Tuesday 12 PM, and for Keskarit from Tuesday 12 PM to Wednesday 12 PM. Through the application, you can also see your weekly game group and your court, which will be announced on the game day around 3 PM.

Results of the weekly games are recorded in the application. Recording results is the responsibility of the R1 player in each group (R1 = highest game ranking player before the group games), and should be done after each set. If there is an error in the recording, you can report it via email to info@hbv.fi. In your error report, include all players’ scores in the group, as most errors occur due to incorrectly marked points.

You can access the application here, which only works for members who paid their membership fee in 2024: https://prod.hbv.fi/hbv-app/login?path=/

You log into the application with your weekly game token. If you’ve forgotten your token or haven’t attended the weekly games, you can request a token on the login page by clicking ”Where can I get the token/Mistä saan tokenin”. The token will be sent to the email provided during HBV membership registration.

If you have tried to send yourself the weekly game token but haven’t received an email, please check your spam folder and, if necessary, contact info@hbv.fi. In your message, specify the email address to which you want future messages to be sent.

The application can be used directly in a browser or installed, for example, using the Chrome browser on your phone. Moving forward, we will increasingly centralize functions in the application, and links like those used in previous summers for the weekly games will no longer work. Therefore, please actively use the application!

Weekly Games System

Participants in the weekly games are grouped into four-player groups, where each player plays one match against every other player in the group. Each participant is awarded ranking points based on the results of each weekly game, which you can check here:

>> Tirsat – Results and ranking 

>> Keskarit – Results and ranking 

In the first round of matches in each group, all players in that group contribute to setting up their court. After the third (or second/first, if games no longer continue on that court) round of matches, all players in the last group participate in dismantling the court.

Each player competes in one set against every player in the group, up to 21 points. Sets are played to 21 points without a two-point difference. Sets are played in the following order based on ranking:

Game 1: R1/R4 vs R2/R3
Game 2: R1/R3 vs R2/R4
Game 3: R1/R2 vs R3/R4

Ranking points for Tirsat and Keskarit are calculated using a formula that takes into account the group and points scored. You can find the exact formula here: https://hbv.fi/app/#/weekgames-play

The game ranking for the first three weekly games of the summer season is the initial ranking points and then the most recent results. From the fourth week onward, the ranking is the average of the last two results. If two results are not available after the first three weekly games, only one performance will be used for ranking, or the initial ranking points.

At the start of the season, the initial ranking used is determined by the better of the following values: best 6 divided by six OR the most recent performance. If there is a full year between performances, the initial ranking is 0.9 times the most recent performance. There is no longer a need to apply for these separately; the points will automatically appear on the ranking list. In case of tie points, the earlier membership number takes precedence.

The end-of-season ranking considers the best six performances. The season culminates in the legendary King/Queen of Hietsu tournaments on Sept 7th 2024! Please note that to participate in the King/Queen tournament, a player must have participated in at least one weekly game that year.

Rules of the weekly games

The start of the weekly games is determined either by a traditional starting ball game or a vent valve draw. The winner chooses to serve/receive or the court side to start the game on. The vent valve toss involves spinning the ball in the air, and the side to which the valve points to, after the ball comes to rest on the ground, is the winner. The traditional starting ball is a mini game, where you play the ball over the net on the first touch with a sleeve touch/underarm bump. It starts with an easy toss over the net, and then the ball must pass over the net three times before the game begins. Not all players need to touch the ball. If the ball ”dies” before crossing the net three times, the starting ball game is restarted.

Official FIVB rules are followed in the top groups (groups 1-6) of the weekly games.
The official rules of the sport in English can be found on the FIVB website.
The current beach volleyball competition rules in Finland (in Finnish) can be found on the Volleyball Federation’s website.

In the lower groups, (group 7 and downwards), official rules are followed with a few exceptions. Finger set cleanliness is not regulated in the lower groups, as long as the set is done from a standstill position. The goal is stationary setting, meaning no running through the set or jump sets. Attacks using finger sets are not allowed in the lower groups. It is always considered a fault in the lower groups if a finger set goes over the net, even if it was intended as a legitimate set or pushed over by the wind. The first and last touches in lower groups must always be firm/hard touches. If receiving a serve or defending a ball above the head with two hands, the hands must be together, and lifting the ball with fingertips is not allowed. Reaction balls, i.e. defense of a hard driven, downward hit with the fingers is ok. Service reception must always be a firm/hard touch. Please note that the volleyball technique known as a ”pepper”, “dink” or ”power tip” performed with fingertips, commonly used in attacking, is not allowed in beach volleyball.

Experienced players can apply for a wild card

The wild card system is used in both Tirsat and Keskarit to lower the participation threshold and make games enjoyable for players of all levels.

Players with significant experience in beach volleyball or volleyball can apply for a wild card. Players granted a wild card receive starting points estimated from the midpoint of their current game ranking. The estimated starting points may vary depending on the number of wild cards.

Significant experience includes playing in the Finnish Championship (SM) Tour in beach volleyball, success in open tournaments (JNBT), or a background in the Finnish Championship (SM) League or Division 1 in volleyball. Other cases (e.g., experience abroad) are handled case-by-case, and the competition committee of the club makes the decision. Wild cards are granted only to new players who haven’t played weekly games before. Apply for a wild card via email to info@hbv.fi.

Note beach etiquette!

Always follow Beach Etiquette at Hietsu. Respect all beach users, keep the beach clean, and participate in setting up the court before the weekly games and dismantling it after the games.

 

Pin It on Pinterest

Share This